به گزارش خبرنگار ایرنا، این بیانیه روز دوشنبه در نخستین روز نشست شورای حكام آژانس در اختیار رسانه ها قرار گرفت.
متن كامل این بیانیه كه نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت به این شرح است:
**بیانیه مطبوعاتی نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در وین درباره دو دور مذاكرات میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی**
سابقه:
'پیرو مذاكرات سیاسی در سطح بالا، برنامه كاری (INFCIRC/711) برای روشن شدن مسایل باقیمانده از گذشته در تاریخ 27 اوت 2007 میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی توافق شد. در نتیجه همكاری بسیار فعالانه ایران، شش مسأله باقیمانده در تاریخ 2008 حل و فصل گردید و مدیر كل قبلی آن را به شورای حكام گزارش نمود.
علی رغم این واقعیت كه آژانس بین المللی انرژی اتمی تعهدات خود از جمله تحویل اسناد مربوط به «مطالعات ادعایی» را به ایران انجام نداده است، ایران ارزیابی خود را در یك سند 117 صفحه ای به آژانس ارائه داد. بنابراین برنامه كار خاتمه یافت ولی آژانس بر خلاف برنامه كار آن را اعلام نكرد.
در هر حال ایران یك بار دیگر با دعوت از تیم آژانس در تاریخ 30 اكتبر 2011 برای دیدار از ایران به منظور حل مسایل و خاتمه دادن به فرآیندی كه به نظر می رسد بی پایان است یك امتیاز تاریخی را در اختیار گذاشت.
الف ـ نخستین ملاقاتها (29ـ31 ژانویه 2012)
ایران و تیم آژانس متشكل از مقامات ارشد مذاكرات فشرده ای درباره چگونگی حل و فصل مسایل و اركان اصلی تعیین شده داشتند. آژانس و ایران پیش نویسهای متن خود را درباره رویكرد تدوین شده و مدالیتی برای جزئیات بعدی تبادل كردند.
ب ـ ملاقاتهای میان نشستها (15 ـ 17 فوریه 2012)
به منظور تسهیل دو دور مذاكره در تهران، سه ملاقات در وین انجام شد و تفاهمات زیر بدست آمد:
ـ رویكردی كه در این فرآیند وجود دارد موضوع به موضوع خواهد بود و مسایل فنی مرتبط با هم در یك موضوع طبقه بندی خواهد شد تا برای تسهیل كار رویكرد فشرده، موثر و نتیجه بخشی بدست آید.
ـ آژانس اعلام كرد كه همه مسایل باقیمانده منحصراً در سند GOV/2011/65 می باشد كه در فهرست اولویت بندی موضوعات/دسته ها در دومین پیش نویس مدالیتی ارائه خواهد شد.
ـ در این زمینه مواردی از قبیل توسعه چاشنی انفجاری، ابتكار انفجار در سطح بالا و آزمایش هیدرودینامیك كه در اصل آژانس پیشنهاد داده بود كه جزو موضوع شماره 2 قرار بگیرد توافق شد كه در موضوع اول جای بگیرد. بنابراین موضوع شماره 1 شامل 5 مسأله می شد.
ـ توافق شد كه آژانس اسنادی را كه نشان می دهد ایران فعالیتهای ادعا شده در مورد هر یك از موضوعات را انجام داده است تحویل دهد.
ـ توافق شد كه اول متن مدالیته مورد توافق قرار گیرد و منعقد گردد و سپس بر اساس همین مدالیتی مورد توافق رویكرد موضوع به موضوع اجرا شود.
ـ توافق شد كه آژانس سئوالات خود را درباره موضوع شماره 1 (5 مسأله) آماده نماید و آنها را در ملاقات بعدی (در تاریخ 20ـ21 فوریه) به ایران ارائه دهد تا راه را برای اجرای موثر كار هموار نماید.
ـ ایران با درخواست آژانس برای تهیه اظهار نامه ابتدایی درباره ضمیمه گزارش مدیر كل (GOV/2011/65) در ملاقات بعدی (20ـ21 فوریه) موافقت كرد.
ـ همچنین توافق شد كه اگر چه آژانس سووالات خود را درباره موضوع شماره 1 ارائه خواهد داد اما تقاضای دسترسی به پارچین طبق رویكرد موضوع به موضوع تا بعد از نشست شورای حكام در ماه مارس به تعویق بیافتد.
ـ ایران آمادگی خود را در راستای اثبات حسن نیت مبتنی بر همكاری فعال برای برداشتن گامهای عملی از جمله ارائه دسترسی در مورد دو مسأله موضوع شماره 1 یعنی توسعه چاشنی انفجاری و ابتكار انفجار در سطح بالا اعلان كرد.
ج ـ ملاقاتهای دوم (20ـ21 فوریه)
بر اساس متن مدالیتی كه آژانس پیشنهاد داده بود گامهای زیر به ترتیب پیش بینی شد:
1ـ توافق بر سر مدالیتی
2ـ ایران اظهار نامه ابتدایی خود را در مورد ضمیمه گزارش GOV/2011/65 ارائه نماید.
3ـ آژانس همه سوالات مربوط به موضوع شماره 1 (5 مسأله) را ارائه كنــد و اسنادی را كه نشان می دهند فعالیتهای ادعایی را ایران اجرا كرده است تحویل دهد.
4ـ ایران به سوالات آژانس پاسخ خواهد داد.
5ـ آژانس پاسخها را مرور و تحلیل خواهد كرد و درباره همه اقدامات كه در مورد موضوع شماره 1 (5 مسأله) باید انجام شود با ایران به مذاكره خواهد پرداخت.
6ـ آژانس اجرای اقدام (یا اقدامات) مربوط به یكی از مسایل موضوع شماره 1 را طبق رویكرد موضوع به موضوع درخواست خواهد نمود.
علی رغم توافقی كه در وین شد (قسمت ب بالا) و حتی بر خلاف متن آژانس كه در بالا ذكر گردید تیم آژانس بر اساس دستور مدیر كل خواستار دسترسی به پارچین شد.
باید یادآوری گردد كه پارچین در سال 2005 دوبار توسط آژانس بازدید شده است كه متعاقبا معاون سابق مدیركل اعلام داشت كه موضوع خاتمه یافت و بخشی از تاریخ خواهد شد و مدیركل سابق آن را به شورای حكام گزارش نمود. با توجه به این واقعیت كه پارچین یك سایت نظامی است دسترسی به سایت یك فرآیند زمان بر می باشد و بطور مكرر نمی توان اجازه داد. در پرتو این سابقه و بر اساس اینكه از آژانس خواسته شده است همه مسائل مربوطه را همچون آزمایشات هیدرو دینامیك را با هم یكی نماید، متعاقبا یكبار دیگر اجازه دسترسی داده خواهد شد. این فرآیند می تواند بطور واضح زمانی كه توافق بر روی مدالیته حاصل شود، شروع گردد.
علی رغم این واقعیت كه مدالیته نهایی نشده بود اما ایران در راستای نشان دادن حسن نیت مبتنی بر همكاری فعال، تصمیم گرفت اظهار نامه اولیه خود را در خصوص ضمیمه گزارش مدیركل ارائه نماید. این یكی از اقدامات مورد انتظار در پیش نویس مدالیته ارائه شده توسط آژانس بود
آژانس برای ارائه كلیه سوالات د�
:: برچسبها:
آب ,
شهری ,
حزب ,
:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0